O nas

Če boste obiskali prekmursko pokrajino in vas bo pot vodila skozi naše kraje, vas vabimo, da nas obiščete in uživate v dobrotah naše kuhinje, se ob dobri hrani sprostite in pozabite na vsakdanje skrbi. Ob vznožju Krajinskega parka Goričko vam mirno domače okolje nudi sprostitev v idiličnem kraju Sebeborci. Od Moravskih Toplic in Murske Sobote smo oddaljeni le nekaj kilometrov, dovolj, da obiskovalci zaznajo lepoto pokrajine, ki jo zaznamuje prehod iz ravninskega dela v gričevnatega.

 

Gostilna Marič je znana po prijetnem ambientu, ustrežljivem osebju, izvirni in pestri ponudbi najrazličnejših jedi. Vsepovsod je čutiti pridih prekmurske kuhinje.

Zadovoljni gostje in njihovo vračanje so potrditev našega vsakdanjega dela. V gostilni je na voljo osrednji prostor s točilnico in separeji, večji prostor za skupinske pogostitve ob različnih priložnostih, manjša ločena soba primerna za poslovna kosila, v poletnem času gostje uživajo na terasi, ki nudi čudovit pogled na prekmursko ravnico in nam pričara nepozabno sliko narave.Na dvoriščni strani je urejen parkirni prostor, nekaj parkirnih mest je tudi z nadstreškom, zaradi vse večjih potreb po parkirnih mestih, smo pred gostilno dogradili še večji parkirni prostor, kjer je možno parkirati tudi večja vozila (avtodom, avtobus).

Tris dödolov
Koline v omaki

Pestra izbira kulinaričnih jedi

Kulinarična ponudba naše gostilne gostom nudi pestro izbiro najrazličnejših jedi. Prav ponosni smo na ponudbo prekmurskih jedi, značilnih za našo pokrajino.

Okusne šunke, bograča, dödolov, ciganske pečenke, prekmurske gibanice, posolanke, koruzne in ajdove zlevanke naši gostje prav gotovo ne bodo pozabili. Naši najmlajši gosti pa se bodo zagotovo razveselili ponudbi raznovrstnih pizz.

Zgodovina naše gostilne

Poudarek na domače jedi

Zgodovina Gostilne Marič se je pričela leta 1994, ko smo za svoje goste odprli gostilno z imenom “Bistro M”. Že od vsega začetka smo se trudili ustreči svojim gostom, prizadevali smo si za čim kvalitetnejšo in pestrejšo ponudbo. Obisk naše gostilne je bil čedalje večji. Postopoma smo preurejali in širili naše gostinske prostore in prišlo je obdobje, ko smo se leta 2002 prestrukturirali v gostilno z imenom Gostilna Marič.

Nekako smo že od samega začetka dali poudarek na pestri ponudbi domačih jedi, ki so značilne za prekmursko pokrajino. Z velikim zadovoljstvom ugotavljamo, da smo s to strategijo bili uspešni. Vestno delo in nenehno prizadevanje po čim kvalitetnejši ponudbi je bilo vedno naše vodilo in motivacija za nadaljnje delo, ki je bilo večkrat nagrajeno s pohvalami, priznanji ter medaljami.

Dosedanji dosežki in uspehi

Že leta 1996 smo prejeli priznanje Občine Moravske Toplice kot “Naj gostilna” v občini. Za svoje uspešno delo smo bili večkrat deležni priznanj, prejeli smo tudi medaljo za naš produkt z imenom “prava domača šunka”, po kateri smo bili tudi najbolj prepoznavni. Naše dotedanje delo je bilo leta 2004 nagrajeno z zavidljivim priznanjem “Naj gostišče v pomurski regiji”, ocenjevanje sta vodili medijski hiši pomurski radio Murski val in Pomurski vestnik.

Leta 2006 smo s strani Pomurske turistične zveze prejeli plaketo, ki nam je dragoceno priznanje za dosedanje dosežke ter vzpodbuda in odgovornost za naše nadaljnje delo. Ob koncu leta 2006 smo pridobili tudi Certifikat prekmurske gibanice.

Nekaj let smo sodelovali na kulinarični razstavi v Puconcih, kjer smo prejeli zlato, srebrno in bronasto kijanco.

Vse skupaj je vodilo v še večje širjenje gostinskega lokala. Leta 2006 smo porušili sosednji objekt, kjer je bila nekoč stara šola in v letu 2007 naredili novo asfaltirano parkirišče. S tem smo dobili prekrasen razgled na tako imenovano »Panonsko morje«, ki ga pohvali marsikateri gost. V letu 2009 smo začeli tudi z gradnjo nove terase in dodatnih sanitarij. V tem času smo uredili tudi okolico gostinskega objekta ter gostom iz Moravskih Toplic omogočili malce daljši sprehod direktno do nas po tako imenovani Zeleni poti.

Leta 2014 je spletni portal Pomurec.com v sodelovanju z Radensko vodil projekt IN terasa Pomurja. Po izboru strokovne žirije in glasovanja ljudi smo dosegli 1. mesto in tako prejeli naziv »IN terasa Pomurja 2014«.

Leta 2016 smo se odločili, da teraso zasteklimo in tako smo pridobili zimsko/letno teraso.

V letu 2017 je časopis Vestnik pripravil izbor Zlata ponev Pomurja, kjer smo na ocenjevanju dosegli 2. mesto.

Vsako leto se udeležimo Festivala prekmurske gibanice in šunke, kjer smo do sedaj prejeli že nekaj zlatih in srebrnih priznanj za Prekmursko gibanico in šunko.

Naj gostilna

priznanje Občine Moravske Toplice

Prava domača šunka

medalja za naš produkt po katerim smo prepoznavni

Naj gostišče v pomurski regiji

priznanje medijskih hiš pomurski radio Murski val in Pomurski vestnik

Plaketa

s strani Pomurske turistične zveze

Certifikat prekmurske gibanice

Zlata, srebrna in bronasta kijanca

kulinarična razstava v Puconcih

1. mesto - IN terasa Pomurja 2014

spletni portal Pomurec.com v sodelovanju z Radensko

2. mesto - Zlata ponev Pomurja

časopis Vestnik

Gostilna Marič

Kje smo

Sebeborci 46a, 9221 Martjanci

Odprto

pon: 7.00 – 17.00

tor: 7.00 – 11.00

sre: 7.00 – 11.00

čet: 7.00 – 17.00

pet: 7.00 – 17.00

sob: 7.00 – 18.00

ned: 8.00 – 17.00

Delovni čas kuhinje pon, čet in pet.: 11.30 – 16.00

v tor in sre kuhinja zaprta!

sobota: 11:30 – 17:00

Delovni čas kuhinje v nedeljo: 11.30 – 16.00

Vsako 1. nedeljo v mesecu gostilna zaprta!

Rezervacije

tel: (02) 538 14 90

fax: (02) 538 14 91

email: info@gostilna-maric.si

Piškotki
2020 Gostilna Marič. Vse pravice pridržane.