Jedilni list

Juhe

Goveja juha

Kmečka juha

Gobova juha

Prekmurske dobrote

Narezek Marič »M«

Domača klobasa s hrenom

Bograč

Ciganska pečenka, dödoli s smetano in čebulo

Plošča Prekmurje za 2 osebi

ciganska pečenka, gorički zrezek, dödoli s smetano in čebulo, pražen krompir, bučke

Tris dödolov

dödoli s smetano in čebulo, ajdovi dödoli z ocvirki, ocvrti dödoli z domačo šunko in sirom

Domača šunka

Pečenica s kislim zeljem

Gorički zrezek

svinjski zrezek z domačo šunko in smetanskim hrenom

Kmečki krožnik

prekajena kuhana šunka, rebra, pečenica, praženo kislo zelje, krompirjeva solata, hren

Dödoli s smetano in čebulo

Ajdova zlevanka z ocvirki

Domače jedi

Prekmurski hamburger s krompirčkom

bombetka z bučnimi semeni, pleskavica s slanino, dimljeni sir, smet. hren, karamelizirana čebula, paradižnik, kisle kumare, solata; omaka

Skutni štruklji z drobtinami

Slivovi cmoki s kompotom

Jurčki z jajci

Krompirjevi svaljki (cücki) s kompotom

(makovi, orehovi ali z drobtinami)

Domače krpice z jurčki

Mesne jedi

Zrezek po želji (svinjski ali puranji)

dunajski, pariški, naravni, z žara, v omaki s sirom ali z gobicami

Puranji Cordon Bleu

Svinjski zrezek v jurčkovi omaki

Telečji zrezek v jurčkovi omaki

Goveji file

Plošča Marič za 2 osebi s prilogo

puranji pariški, svinjski dunajski, svinjski vrat z žara, ražnjiči, kuhana zelenjava, krompirjevi kroketi, pomfri

Ciganska pečenka

Švicarski zrezek

Telečji zrezek

dunajski, pariški, naravni, z žara, v omaki s sirom ali z gobicami

Divjačina v pikantni omaki

Poprov steak

Lignji in ribje jedi

Lignji na pariški način

Lignji polnjeni s šunko in s sirom (6 kom)

File osliča s prilogo (na tržaški način ali ocvrt)

File postrvi s prilogo

Ribja plošča za 2 osebi s prilogo

postrv na tržaški način, orada, ocvrt file osliča, file osliča na tržaški način, pariški lignji, lignji z žara, polnjeni lignji, slan krompir, kuhana zelenjava, pomfri

Lignji z žara

Krožnik z mešanimi lignji

File brancina s prilogo

Postrv na tržaški način s prilogo

Ostale jedi

Špageti po bolonjsko

Vegetarijanski krožnik

ocvrt sir, sojin polpet, skutni štrukelj, bučka z žara, pomfri, kuhana zelenjava

Ocvrti sir

Špageti carbonara

Rižota z jurčki

Priloge

Krompir po želji

pražen, slan, pečen, pomfri ali kroketi

Dödoli s smetano in čebulo

Praženi dödoli

Kuhana ali pečena zelenjava

Skutni štruklji

Riž

Mlinci

Njoki

Ajdova kaša

Ajdovi štruklji

Solate

Solata po izbiri

paradižnikova, zelena, fižolova, zeljna solata ali mešana solata

Solatni krožnik

sveža sezonska solata, po želji z bučnim oljem in alkoholnim kisom ali z jogurtovim prelivom
* s sirom in kuhanim jajcem
* s tuno, kuhanim jajcem, kruhovimi kockami, olivami in čebulo
* s puranjim mesom, dimljenim sirom in kruhovimi kockami

Krompirjeva solata

Sladice

Posolanka

Vaniljev sladoled z bučnim oljem

Sadna kupa

Sladko Prekmurje

košček posolanke, domačega rejtaša in Prekmurske gibanice

Palačinke z marmelado, z Nutello ali z orehi

Sladoled

(kepica)

Sladoled z vročim sadjem

Prekmurska gibanica

Pizze

Pizza Margerita

pelati, sir

Pizza vegetarijanska

pelati, zelenjava, sir, gobice

Pizza s tuno

pelati, tuna, sir, koruza, čebula

Pizza domača

pelati, domača šunka, tunka, sir, smetanski hren, kuhano jajce

Pizza kmečka

pelati, domača šunka, čebula, sir, gobice

Pizza normal

pelati, šunka, sir, gobice

Pizza pikant

pelati, šunka, sir, gobice, feferoni

Pizza morje

pelati, morski sadeži, sir

Pizza Mexicana

pelati, šunka, slanina, sir, Nacho sir, fižol, Jalapeno paprika, koruza, čebula

*Možnost raznih dodatkov

Gostilna Marič

Kje smo

Sebeborci 46a, 9221 Martjanci

Odprto

pon: 7.00 – 17.00

tor: 7.00 – 11.00

sre: 7.00 – 11.00

čet: 7.00 – 17.00

pet: 7.00 – 17.00

sob: 7.00 – 18.00

ned: 8.00 – 17.00

Delovni čas kuhinje pon, čet in pet.: 11.30 – 16.00

v tor in sre kuhinja zaprta!

sobota: 11:30 – 17:00

Delovni čas kuhinje v nedeljo: 11.30 – 16.00

Vsako 1. nedeljo v mesecu gostilna zaprta!

Rezervacije

tel: (02) 538 14 90

fax: (02) 538 14 91

email: info@gostilna-maric.si

Piškotki
2020 Gostilna Marič. Vse pravice pridržane.